Wizspartscript?


#1

Hi.

where is the download wizsmartscript to wizfi250?
It’s impossible to find an url.

i find many url but all the download are down or wizsmartscript wrote this message:

For example many urls find:

wiznet.co.kr/product-item/wizfi250/

old.wiznet.co.kr/sub_modules/kr/ … F_KeyWord=

wizwiki.net/wiki/doku.php?id=pro … ware:start

wiki.seeedstudio.com/wiki/Wifi_Shield_(Fi250

Thank you for your help.


#2

Hi,

I think that it was worked well.
Please download it again and try it.

http://wizwiki.net/wiki/doku.php?id=products:wizfi250:wizfi250firmware:start


best regards.


#3

Thanks for your answer.
But i have an another problem. Your soft send bad command AT.

I write a program on arduino and i can to send command AT directly.

[code]þ--------- WIZFI250 TEST --------
CMD: AT+MRESET

CMD: AT+WLEAVE

AT+WLEAVE
[OK]
AT+MMAC=00:08:DC:1C:DD:43
[OK]
WizFi250 Version 1.0.1.8 (WIZnet Co.Ltd)
AT+WANT=?
3(3)
[OK]
AT+WLEAVE
[OK]
AT+WSCAN
Index/SSID/BSSID/RSSI(-dBm)/MaxDataRate(Mbps)/Security/RadioBand(GHz)/Channel
001/Unifi003/04:18:D6:C2:77:35/-59/216.7/Infra/WPA2/2.4/1
002/MLKLEGO/0A:18:D6:C2:77:35/-59/216.7/Infra/WPA2/2.4/1
003/MLKLEGO/0A:18:D6:82:2C:00/-52/216.7/Infra/WPA2/2.4/1
004/MLKLEGO/0A:18:D6:C2:83:FB/-79/216.7/Infra/WPA2/2.4/6
[OK]
AT+WADNS=8.8.8.8,8.8.4.4
[OK]
AT+WSET=0,Unifi003,04:18:D6:C2:77:35,1
[OK]
AT+WSEC=0,WPA2,xxxxxxxxx
[OK]
AT+WJOIN
Joining : Unifi003
Successfully joined : Unifi003

[Link-Up Event]
IP Addr : 192.168.12.1
Gateway : 192.168.12.1
[OK]

[Link-Down Event]
AT+WNET=1,172.16.3.190,255.255.0.0,172.16.0.1
[OK]
AT+WJOIN
Joining : Unifi003
Successfully joined : Unifi003
[OK]

[Link-Down Event]
AT+WNET=1,172.16.3.190,255.255.0.0,172.16.0.1
[OK]
AT+WJOIN
Joining : Unifi003
Successfully joined : Unifi003
[OK]

[Link-Down Event]

[Link-Up Event]
IP Addr : 192.168.12.1
Gateway : 192.168.12.1
AT+WSTAT
IF/SSID/IP-Addr/Gateway/MAC/TxPower(dBm)/RSSI(-dBm)
STA/Unifi003/192.168.12.1/192.168.12.1/00:08:DC:1C:DD:43/31/67
[OK]
AT+WJOIN
Already Associated : Station Mode
[OK]
AT+WJOIN
Already Associated : Station Mode
[OK]
AT+WLEAVE

[Link-Down Event]
[OK]
AT+WNET=0,172.16.3.190,255.255.0.0,172.16.0.1
[OK]
AT+WJOIN
Joining : Unifi003
Successfully joined : Unifi003

[Link-Up Event]
IP Addr : 172.16.3.190
Gateway : 172.16.0.1
[OK]
AT+WSTAT
IF/SSID/IP-Addr/Gateway/MAC/TxPower(dBm)/RSSI(-dBm)
STA/Unifi003/172.16.3.190/172.16.0.1/00:08:DC:1C:DD:43/31/64
[OK]

[Link-Down Event]

[/code]

I find 3 another problems:

[color=#FF0000]First problem:[/color]
why mode DHCP doens’t operational?

[code][Link-Down Event]
AT+WNET=1,172.16.3.190,255.255.0.0,172.16.0.1
[OK]
AT+WJOIN
Joining : Unifi003
Successfully joined : Unifi003
[OK]

[Link-Down Event]

[Link-Up Event]
IP Addr : 192.168.12.1
Gateway : 192.168.12.1
AT+WSTAT
IF/SSID/IP-Addr/Gateway/MAC/TxPower(dBm)/RSSI(-dBm)
STA/Unifi003/192.168.12.1/192.168.12.1/00:08:DC:1C:DD:43/31/67
[OK][/code]

[color=#FF0000]Second problem:[/color]

Why the link down?

[code]AT+WJOIN
Joining : Unifi003
Successfully joined : Unifi003

[Link-Up Event]
IP Addr : 172.16.3.190
Gateway : 172.16.0.1
[OK]
AT+WSTAT
IF/SSID/IP-Addr/Gateway/MAC/TxPower(dBm)/RSSI(-dBm)
STA/Unifi003/172.16.3.190/172.16.0.1/00:08:DC:1C:DD:43/31/64
[OK]

[Link-Down Event]
[/code]

[color=#FF0000]Third problem:[/color]
How to insert my personal web pages?

thank you


#4

Hi.

First of all, your WizFi250 has to be upgraded. 1.0.1.8 to 1.0.3.3 or higher.
Then, test again about second problem.

First problem:
please refer to the following AT Commands for using DHCP.

AT+WLEAVE AT+WSET=0,Unifi003 AT+WSEC=0,WPA2,xxxxxxxxx AT+WNET=1 AT+WJOIN

maybe you want to use static ip, AT+WNET=0,192.168.1.10,255.255.255.0,192.168.1.1 instead of AT+WNET=1

Third problem:
default UserName is “admin” and Password is “admin”.


#5

thanks for your answers.

for the first problem, i want to use wizsmartscript, because i have many difficult to connect on the wizfi250.
I think the problem is the antenna. I try to find an antenna for the wizfi250 module.
Now i have a full program to connect on all networks, but i use only the RS232 for the communication and the AT command. It’s very hard to use the wifi for the connexion.

When i use the at+fping command, sometimes i have nearly 130ms for the answer time and often i have no answer !!!

I will try again to upgrade the firmware on AP mode (i have already upgraded 3 anothers wizfi250 modules) but can you find a wizsmartscript for my firmware.

But for the third problem, i know ID and password.
I want to modify the web site and make my own web site.

perhaps, i must transfert my web site in a subdirectory on the wizfi250 server, but i don’t find an answer for this.


#6

Hi,

An antenna is required for smooth connection.
So, you should set an antenna.

And I think, you should upgrade to 1.0.5.2 version.

In third problem, actually you can’t modify the web site.
The web site is basically offered from module, so you can’t modify.
If you need, you have to make a web site.

Thank you.


#7

Yes the problem with the wifi connexion is the antenna. I find an external antenna and now it’s ok.

But i have an another problem with your firmware.
My program is ok with version 1.0.1.8 and 1.0.4.2 and not ok for version 1.0.4.9 and 1.0.5.2

the problem is with AT+WJOIN.
Can you help me for this problem. Thanks.

[code]--------- WIZFI250 TEST --------
CMD: AT+MRESET

CMD: AT+WLEAVE

CMD: AT+MMAC=00:08:DC:1C:DD:43

AT+MMAC=00:08:DC:1C:DD:43

CMD: AT+WADNS=8.8.8.8,8.8.4.4

AT+WADNS=8.8.8.8,8.8.4.4

[OK]

CMD: AT+WNET=0,172.16.3.190,255.255.0.0,172.16.0.1

AT+WNET=0,172.16.3.190,255.255.0.0,172.16.0.1

[OK]

CMD: AT+WLEAVE

CMD: AT+WSCAN

AT+WSCAN

scan wifi:4–79
Index/SSID/BSSID/RSSI(-dBm)/MaxDataRate(Mbps)/Security/RadioBand(GHz)/Channel

scan wifi:3–59
001/Unifi003/04:18:D6:82:2E:14/-55/216.7/Infra/WPA2/2.4/6

scan wifi:2–58
002/MLKLEGO/0A:18:D6:82:2E:14/-55/216.7/Infra/WPA2/2.4/6

scan wifi:1–60
003/Unifi003/04:18:D6:C2:83:8D/-67/216.7/Infra/WPA2/2.4/11

scan wifi:0–59
004/MLKLEGO/0A:18:D6:C2:83:8D/-67/216.7/Infra/WPA2/2.4/11

Wifi:
004,MLKLEGO,0A:18:D6:C2:83:8D,WPA2,11


Wifi:
003,Unifi003,04:18:D6:C2:83:8D,WPA2,11


ligne–etape:
4–1
Wifi:
003,Unifi003,04:18:D6:C2:83:8D,WPA2,11


005/Unifi003/04:18:D6:C2:77:05/-84/216.7/Infra/WPA2/2.4/11
[OK]
AT+WSET=0,Unifi003,04:18:D6:C2:83:8D,11
[OK]

AT+WSEC=0,WPA2,xxxxxxxx
[OK]
AT+WJOIN
Joining : Unifi003
Successfully joined : Unifi003

[Link-Up Event]
IP Addr : 172.16.3.190
Gateway : 172.16.0.1
[OK]
AT+MINFO
FW version/HW version
1.0.1.8/WizFi250 Rev 1.0
[OK]
[/code]

[code]--------- WIZFI250 TEST --------
CMD: AT+MRESET

CMD: AT+WLEAVE

CMD: AT+MMAC=00:08:DC:1C:DD:43

AT+MMAC=00:08:DC:1C:DD:43

CMD: AT+WADNS=8.8.8.8,8.8.4.4

AT+WADNS=8.8.8.8,8.8.4.4

[OK]

CMD: AT+WNET=0,172.16.3.190,255.255.0.0,172.16.0.1

AT+WNET=0,172.16.3.190,255.255.0.0,172.16.0.1

[OK]

CMD: AT+WLEAVE

CMD: AT+WSCAN

AT+WSCAN

scan wifi:4–79
Index/SSID/BSSID/RSSI(-dBm)/MaxDataRate(Mbps)/Security/RadioBand(GHz)/Channel

scan wifi:3–59
001/Unifi003/04:18:D6:C2:77:35/-67/216.7/Infra/WPA2/2.4/1

002/:77:5/-66/167/nfa/P2/.41
scan wifi:2–58
003/MLKLEGO/0A:18:D6:82:2C:00/-50/216.7/Infra/WPA2/2.4/6

scan wifi:1–62
004/DLS2740-003/1C:AF:F7:BC:5F:7F/-76/144.4/Infra/WPA2/2.4/5

scan wifi:0–59
005/Unifi003/04:18:D6:82:2C:00/-44/216.7/Infra/WPA2/2.4/6

Wifi:
005,Unifi003,04:18:D6:82:2C:00,WPA2,6


ligne–etape:
4–0
Wifi:
005,Unifi003,04:18:D6:82:2C:00,WPA2,6


006/Unifi003/04:18:D6:C2:83:FB/-82/216.7/Infra/WPA2/2.4/6
007/MLKLEGO/0A:18:D6:C2:77:05/-78/216.7/Infra/WPA2/2.4/11
008/Unifi003/04:18:D6:C2:77:05/-76/216.7/Infra/WPA2/2.4/11
[OK]
AT+WSET=0,Unifi003,04:18:D6:82:2C:00,6
[OK]

AT+WSEC=0,WPA2,xxxxxxxx
[OK]
AT+WJOIN
Joining : Unifi003
Successfully joined : Unifi003

[Link-Up Event]
IP Addr : 172.16.3.190
Gateway : 172.16.0.1
[OK]
AT+MINFO
FW version/HW version
1.0.4.2/WizFi250 Rev 1.0
[OK]
[/code]

[code]--------- WIZFI250 TEST --------
CMD: AT+MRESET

CMD: AT+WLEAVE

CMD: AT+MMAC=00:08:DC:1C:DD:43

AT+MMAC=00:08:DC:1C:DD:43

CMD: AT+WADNS=8.8.8.8,8.8.4.4

AT+WADNS=8.8.8.8,8.8.4.4

[OK]

CMD: AT+WNET=0,172.16.3.190,255.255.0.0,172.16.0.1

AT+WNET=0,172.16.3.190,255.255.0.0,172.16.0.1

[OK]

CMD: AT+WLEAVE

CMD: AT+WSCAN

AT+WSCAN

scan wifi:4–79
Index/SSID/BSSID/RSSI(-dBm)/MaxDataRate(Mbps)/Security/RadioBand(GHz)/Channel

scan wifi:3–58
001/MLKLEGO/0A:18:D6:82:2E:14/-61/216.7/Infra/WPA2/2.4/6

scan wifi:2–65
002/iPhone de Sajdi/FE:41:5F:70:DD:11/-76/72.2/Infra/WPA2/2.4/6

scan wifi:1–59
003/Unifi003/04:18:D6:82:2E:14/-60/216.7/Infra/WPA2/2.4/6

scan wifi:0–60
004/Unifi003/04:18:D6:C2:83:8D/-71/216.7/Infra/WPA2/2.4/11

Wifi:
004,Unifi003,04:18:D6:C2:83:8D,WPA2,11


ligne–etape:
4–0
Wifi:
004,Unifi003,04:18:D6:C2:83:8D,WPA2,11


005/MLKLEGO/0A:18:D6:C2:83:8D/-63/216.7/Infra/WPA2/2.4/11
[OK]
AT+WSET=0,Unifi003,04:18:D6:C2:83:8D,11
[OK]

AT+WSEC=0,WPA2,xxxxxxxx
[OK]
AT+WJOIN
Joining : Unifi003,04:18:D6:C2:83:8D,11
Failed to join: Unifi003,04:18:D6:C2:83:8D,11
Joining : Unifi003,04:18:D6:C2:83:8D,11
Failed to join: Unifi003,04:18:D6:C2:83:8D,11
Joining : Unifi003,04:18:D6:C2:83:8D,11
Failed to join: Unifi003,04:18:D6:C2:83:8D,11
[ERROR]
AT+MINFO
FW version/HW version
1.0.4.9/WizFi250 Rev 1.0
[OK]
[/code]


#8

Hi,

We also tested it and found that there was a problem with version 1.0.4.9 and 1.0.5.2.
We will find a problem and fixed it soon.

To present a temporary solution, only uses “SSID” for connection.
Like this,


If you need to “BSSID” and “channel” for connection, please wait until the issue is fixed.

Thanks.


#9

thanks for your help.


#10

Hi cliff,

is that the fix solution available ? 1.0.5.2 is the latest fw available !..?

thanks


#11

Hi phil31,
The 1.0.5.2 version is the latest firmware for now.
If any update news arise, then we will inform to you directly.
thanks.